




RnD skills, Sensory skills
Καφεκοπτείο, Brewing skills
Green coffee skills, Roasting skills
Barista skills
To Coffee Campus χωρίζεται σε 4 σχολές όπου η κάθε μια παρέχει συγκεκριμένη εξειδίκευση για το καφέ.
- Quality School – RnD skills, Sensory skills
- Grindery School – Καφεκοπτείο, Brewing skills
- Roasting School – Green coffee skills, Roasting skills
- Barista School – Barista skills
Κάθε σχολή δίνει πιστοποιήσεις ανάλογα με τις γνώσεις – δεξιότητες του barista σε 3 επίπεδα.
- PRINCIPAL
-
- ADVANCED
-
- PREMIER
-


Μάθε πώς να αξιολογείς τον πράσινο καφέ ξεχωρίζοντας τον ανάλογα με το είδος, την ποικιλία, το μέγεθος, αναζητώντας ψεγάδια ή ελαττώματα στους κόκκους. Κατηγοριοποίησε τον καφέ ως speciality και premium. Ανέπτυξε sensory skills, επιστρατεύοντας όλες σου τις αισθήσεις, ώστε να μπορείς να κρίνεις ένα καβουρδισμένο καφέ σύμφωνα με τα αρωματικά χαρακτηριστικά του, τη γεύση, το σώμα και την επίγευση. Μάθε τη διαδικασία cupping, τη μεθοδολογία που ακολουθούν οι Q graders, τις τεχνικές και τις φόρμες αξιολόγησης. Γνώρισε και ανάπτυξε RnD skills ανακαλύπτοντας νέες τάσεις, δοκιμάζοντας καινούριο εξοπλισμό και μαθαίνοντας για τις καινοτομίες στη βιομηχανία του καφέ πρώτος.

Όλα ξεκινούν από το δέντρο του καφέ, το καφεόδεντρο: Το υψόμετρο που θα το καλλιεργήσουμε, τη συγκομιδή, την επεξεργασία του καρπού, την διαλογή που πράσινου κόκκου, τον τρόπο μεταφορά και αποθήκευσης. Μάθε τα πάντα γύρω από το ταξίδι του κόκκου, τις διαφορές Arabica και Robusta και ανέπτυξε green coffee skills. Ο πράσινος καφές όμως δεν έχει γεύση, ούτε αρώματα: το artisan roasting είναι ένα ουσιώδες βήμα ώστε να αποκτήσει ο καφές τα χαρακτηριστικά του και να αναδείξει το πλούσιο γευστικό του προφίλ. Μάθε να αναγνωρίζεις τις οπτικές αλλαγές του κόκκου ανάλογα με το βαθμό καβουρδίσματος, εξοικειώσου με το καβούρδισμα σε μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας και μάθε πώς να δημιουργείς τις δικές σου καμπύλες καβουρδίσματος.

Γνώρισε τις επιλογές του καφεκοπτείου, τα χαρμάνια του ελληνικού, του espresso και του φίλτρου. Τις μονοποικιλίες και το γευστικό πλούτο από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μάθε το σωστό χειρισμό των μύλων άλεσης και βρες για κάθε συσκευή τον κατάλληλο βαθμό άλεσης. Ανέπτυξε brewing skills μέσα από τις συσκευές εκχύλισης του home barista station. Μάθε πως οι παράγοντες εκχύλισης θα επηρεάσουν την ποιότητα του ροφήματος: το νερό, ο βαθμός άλεσης, ο στροβιλισμός, η θερμοκρασία και ο χρόνος εκχύλισης. Τέλος με το Microfarm project expert coarse εκχύλισε με διαφορετικές συσκευές τους μοναδικούς limited edition speciality καφέδες και μάθε για την ιστορία τους.

